Ο αυχένας αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ του κορμού και του κεφαλιού. Η αυχενική μοίρα αποτελείται από 7 σπονδύλους, που διαμορφώνουν μία δομή που μπορεί να ανταποκριθεί στις καθημερινές απαιτήσεις του ασθενή.

Με τον όρο αυχενικό σύνδρομο νοούνται τα συμπτώματα που εμφανίζει ο ασθενής στην περιοχή του αυχένα, όπως για παράδειγμα πόνο, δυσκαμψία, νευραλγία κλπ..

Ποια είναι τα αίτια του αυχενικού συνδρόμου;

Τα αίτια του αυχενικού είναι πληθώρα, γι’ αυτό τον λόγο απαιτείται η κατάλληλη και προσεκτική διάγνωση από εξειδικευμένο Ορθοπαιδικό, προκειμένου να βρεθούν τα αίτια του συνδρόμου.

Συχνό αίτιο εμφάνισης του συνδρόμου είναι η μυϊκή δυσλειτουργία. Είναι αλήθεια ότι οι πολλές ώρες εργασίας, σε συνδυασμό με την κακή στάση του σώματος και κατ’ επέκταση και του αυχένα, επιφέρουν σπασμούς στους μύες. Η κατάσταση αυτή δίνει τη δυνατότητα στον αυχένα να χάσει τη λόρδωσή του και να προκαλέσει προβλήματα.

Επιπρόσθετα, η εμφάνιση του συνδρόμου μπορεί να συνδέεται και με την κήλη του μεσοσπονδυλίου  δίσκου. Η αιτία αυτή αποτελεί την συχνότερη αιτία πόνου του αυχένα, από τη στιγμή που αποτελεί συνέπεια του σύγχρονου τρόπου ζωής. Χαρακτηρίζεται από την έλλειψη άσκησης, την καθιστική ζωή και το αυξημένο σωματικό βάρος. Άλλες, πιθανές αιτίες είναι:

 • Ο τραυματισμός του αυχένα
 • Η κεφαλαλγία
 • Η ύπαρξη αυτοάνοσων νοσημάτων
 • Η ινομυαλγία

 

Ποια είναι τα συμπτώματα του συνδρόμου;

Τα συμπτώματα εξαρτώνται από την αιτία που οδηγεί στο αυχενικό σύνδρομο, καθώς η έντασή τους μπορεί να είναι είτε ήπια είτε ανυπόφορη. Παράλληλα, η διάρκειά τους μπορεί να είναι από μερικούς μήνες μέχρι και χρόνια. Τα κύρια συμπτώματα είναι:

 • Ο πόνος στην περιοχή του αυχένα
 • Η εμφάνιση μουδιάσματος που ξεκινάει από τον αυχένα και φτάνει μέχρι το χέρι
 • Η αδυναμία των χεριών
 • Η ζάλη κι η δυσκαμψία
 • Ο πονοκέφαλος

 

Πώς πραγματοποιείται η διάγνωση της πάθησης;

Για την διάγνωση του αυχενικού συνδρόμου είναι απαραίτητο ο ασθενής να απευθυνθεί σε εξειδικευμένο Ορθοπαιδικό. Ο ιατρός, μέσω της κλινικής εξέτασης,  θα ελέγξει αν υπάρχουν κινητικά ή νευρολογικά προβλήματα. Στην συνέχεια, θα συστήσει  στον ασθενή να πραγματοποιήσει είτε ακτινογραφία είτε μαγνητική τομογραφία, ώστε να βρεθεί η αιτία που οδηγεί στο αυχενικό σύνδρομο.

 

Πώς αντιμετωπίζεται το αυχενικό σύνδρομο;

Η θεραπεία του αυχενικού συνδρόμου εξαρτάται από την ένταση των συμπτωμάτων του ασθενή. Όταν τα συμπτώματα που εμφανίζονται  είναι ήπια ο ιατρός θα συστήσει συντηρητική θεραπεία με τη χορήγηση αναλγητικών και αντιφλεγμονωδών φαρμάκων.

Ωστόσο, σε περιπτώσεις που τα συμπτώματα είναι επίμονα κι η κατάσταση δεν βελτιώνεται με τη φαρμακευτική αγωγή , τότε συνιστάται χειρουργική αποκατάσταση του προβλήματος με δισκεκτομή.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το Αυχενικό Σύνδρομο και την αντιμετώπισή του,  μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον έμπειρο και εξειδικευμένο Ορθοπαιδικό Χειρουργό Πέτρο Μπουντογιάννη , για μία ολοκληρωμένη κλινική εξέταση και μία έμπειρη γνώμη.

 

Με τον όρο «Παγωμένος Ώμος» νοείται η παθολογική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από δυσκαμψία του άνω άκρου στην περιοχή του ώμου. Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο ασθενής αναφέρει πόνο στην περιοχή  και περιορισμό του εύρους των κινήσεών του προς μία κατεύθυνση.

Ο ιατρικός όρος του «Παγωμένου Ώμου» είναι η συμφυτική θυλακίτιδα, που περιγράφεται ως μία φλεγμονώδης πάθηση που προσβάλει το πέταλο των στροφέων και το θύλακο της άρθρωσης. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα, ο ασθενής να αντιμετωπίζει δυσκολίες κατά την εκτέλεση καθημερινών κινήσεων.

Ποιες είναι οι αιτίες που οδηγούν στην εμφάνιση του «παγωμένου ώμου»;

Συχνά δεν ανευρίσκεται συγκεκριμένο αίτιο για την πάθηση, οπότε αναφερόμαστε στον ιδιοπαθή παγωμένο ώμο. Σε άλλες περιπτώσεις υπάρχει στο ιστορικό του ασθενούς κάποιος τραυματισμός γύρω από τον ώμο ή ακόμα και χειρουργική επέμβαση, οπότε η κατάσταση του παγωμένου ώμου αποκαλείται δευτεροπαθής.

 

Ποια είναι τα συμπτώματα που εμφανίζει η πάθηση;

Τα συμπτώματα του «παγωμένου ώμου» ξεκινούν, συνήθως, σταδιακά και στη πορεία επιδεινώνονται. Τα βασικότερα συμπτώματα είναι:

 • Η μείωση στη κινητικότητα του ώμου
 • Ο πόνος στην περιοχή του ώμου
 • Ο πόνος στην περιοχή του μπράτσου
 • Η δυσκαμψία κι η τοπικά αυξημένη θερμοκρασία στην περιοχή του ώμου

Πώς πραγματοποιείται η διάγνωση της πάθησης;

Η διάγνωση της πάθησης γίνεται μέσω της κλινικής εξέτασης του ασθενή και της λήψης του ιατρικού ιστορικού του. Στην περίπτωση που ο ασθενής παρουσιάζει συμπτώματα απώλειας της κινητικότητας της άρθρωσης του ώμου τότε ο Ορθοπαιδικός θα συστήσει την πραγματοποίηση ακτινολογικού ελέγχου, έτσι ώστε να αποκλειστούν άλλες παθήσεις.

Πώς αντιμετωπίζεται η πάθηση;

Σε πρώτο χρόνο, ο Ορθοπαιδικός θα συστήσει έναν συνδυασμό με  αντιφλεγμονώδη φάρμακα και κατάλληλη φυσικοθεραπεία. Ταυτόχρονα, μπορεί να προτείνει στον ασθενή την τοποθέτηση παγοκύστης στην περιοχή του ώμου που πάσχει, ώστε να περιοριστεί η φλεγμονή. Το στάδιο του πόνου και της δυσκαμψίας της άρθρωσης μπορεί να διαρκέσει για μήνες.

Σε δεύτερο χρόνο, αν η κατάσταση του ώμου είναι αρκετά σοβαρή τότε ο Ορθοπαιδικός θα συστήσει τη χειρουργική θεραπεία. Η αρθροσκόπηση του ώμου προσφέρει τη δυνατότητα λύσης των συμφύσεων και κινητοποίησης της άρθρωσης.

Πώς μπορείτε να προφυλαχθείτε από την εμφάνιση της πάθησης;

Είναι αρκετά σημαντικό, ο ασθενής να επισκεφθεί τον Ορθοπαιδικό στα πρώιμα στάδια εμφάνισης της πάθησης. Η έγκαιρη εφαρμογή των συντηρητικών μέτρων μπορεί να προφυλάξει τον ασθενή από τη χειρουργική επέμβαση.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον «Παγωμένο Ώμο» και την αντιμετώπισή του,  μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον έμπειρο και εξειδικευμένο Ορθοπαιδικό Χειρουργό Πέτρο Μπουντογιάννη , για μία ολοκληρωμένη κλινική εξέταση και μία έμπειρη γνώμη.

 

Με τον όρο σπονδυλική στένωση νοείται η ελάττωση του χώρου του σπονδυλικού σωλήνα. Η κατάσταση αυτή έχει ως συνέπεια να πιέζονται τα νεύρα κι ο νωτιαίος μυελός.  

Εμφανίζεται το ίδιο συχνά σε άντρες και γυναίκες και ιδιαίτερα σε άτομα άνω των 50 ετών.

Ποια είναι τα συμπτώματα της σπονδυλικής στένωσης;

Το κύριο σύμπτωμα της σπονδυλικής στένωσης είναι ο πόνος κατά τη κίνηση του ασθενούς και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή των κάτω άκρων. Άλλα, συνήθη συμπτώματα είναι:

 • Πόνος στην περιοχή των ποδιών
 • Αίσθημα μουδιάσματος στα κάτω άκρα
 • Διαταραχές στο ουροποιητικό και γεννητικό σύστημα
 • Οσφυαλγία

Ποια είναι τα αίτια της σπονδυλικής στένωσης;

Η βασικότερη αιτία εμφάνισης της σπονδυλικής στένωσης είναι η  φθορά που έχουν υποστεί οι σπόνδυλοι με το πέρας των χρόνων. Άλλες, συνήθεις αιτίες της εμφάνισης σπονδυλικής στένωσης είναι:

 • Η ύπαρξη κήλης μεσοσπονδύλιου δίσκου
 • Η πάχυνση κι η σκλήρυνση των συνδέσμων της σπονδυλικής στήλης
 • Η εκφύλιση και πάχυνση των αρθρώσεων μεταξύ των σπονδύλων

Πώς πραγματοποιείται η διάγνωση της σπονδυλική στένωσης;

Η διάγνωση πραγματοποιείται από τη λήψη ιστορικού του ασθενούς και τη φυσική εξέταση που περιλαμβάνει την ικανότητα του ασθενούς για περπάτημα. Στη συνέχεια, ο ιατρός θα συστήσει την πραγματοποίηση παρακλινικών εξετάσεων που θα περιλαμβάνουν την ακτινογραφία και τη μαγνητική τομογραφία.

Πώς αντιμετωπίζεται η σπονδυλική στένωση;

Η θεραπεία της σπονδυλικής στένωσης εξαρτάται από την σοβαρότητα της κατάστασης που βρίσκεται η πάθηση και τα συμπτώματα που αντιμετωπίζει ο ασθενής.

Στην περίπτωση που τα συμπτώματα δεν είναι  έντονα και δεν προκαλούν προβλήματα στην καθημερινότητα του ασθενή, τότε συνιστάται συντηρητική θεραπεία. Η θεραπεία αυτή περιλαμβάνει την χορήγηση παυσίπονων, αντιφλεγμονωδών και αντικαταθλιπτικών φαρμάκων, για την ανακούφιση του πόνου του ασθενούς και την ενίσχυση της ψυχολογίας του. Παράλληλα, ο περιορισμός των δραστηριοτήτων του ασθενούς βοηθάει στην ύφεση των συμπτωμάτων του.

Η ύπαρξη νευρολογικών συμπτωμάτων οδηγεί στην επιλογή της χειρουργικής αντιμετώπισης. Σκοπός της χειρουργικής αποκατάστασης είναι η αποσυμπίεση των πιεζόμενων νεύρων. Οι χειρουργικές επεμβάσεις που λαμβάνουν χώρα είναι:

 • Η κλασική πεταλεκτομή, όπου ο ασθενής υποβάλλεται σε αφαίρεση των τμημάτων των σπονδύλων που συμβάλουν στην πίεση.
 • Η σπονδυλοδεσία, στην περίπτωση που οι εκτεταμένες πεταλεκτομές δημιουργούν συνθήκες αστάθειας της σπονδυλικής στήλης.

Ποιες είναι οι επιπλοκές κατά την χειρουργική επέμβαση;

Η χειρουργική επέμβαση αντιμετώπισης της σπονδυλικής στένωσης όταν πραγματοποιείται από έμπειρο κι εξειδικευμένο ιατρό είναι μια από τις ασφαλέστερες χειρουργικές επεμβάσεις στην σπονδυλική στήλη. Ωστόσο, οι επιπλοκές που μπορεί να υπάρξουν είναι:

 • Η επιμόλυνση του χειρουργικού τραύματος
 • Διαρροή εγκεφαλονωτιαίου υγρού

Ποια είναι η διαδικασία μετά την χειρουργική επέμβαση;

Η δραστηριότητα και η κινητικότητα του ασθενούς βελτιώνεται σταδιακά. Ο μετεγχειρητικός πόνος θα περιοριστεί μετά από 1-2 εβδομάδες. Συνήθως, η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες υπολογίζεται ότι πραγματοποιείται 1 μήνα μετά την επέμβαση.

Ο ιατρός, ανάλογα με την μετεγχειρητική κατάσταση του ασθενούς, μπορεί να συστήσει την πραγματοποίηση φυσικοθεραπειών. Στην συνέχεια, αφού υποχωρήσει ο πόνος, ο φυσικοθεραπευτής μπορεί να σχεδιάσει ένα πρόγραμμα ενδυνάμωσης των μυών της μέσης.

Για οποιαδήποτε πληροφορία αναφορικά με τη σπονδυλική στένωση,  μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον έμπειρο και εξειδικευμένο Ορθοπαιδικό Χειρουργό Πέτρο Μπουντογιάννη για να σας κατευθύνει και να προτείνει την κατάλληλη λύση στο πρόβλημά σας.

 

Με τον όρο Αρθροπλαστική γόνατος νοείται η χειρουργική επέμβαση κατά την οποία οι φθαρμένες αρθρικές επιφάνειες αντικαθίστανται από μεταλλικές προθέσεις.

Πότε χρειάζεται να πραγματοποιηθεί η επέμβαση της Αρθροπλαστικής γόνατος;

Η επέμβαση πραγματοποιείται όταν ο αρθρικός χόνδρος του γόνατος έχει υποστεί σοβαρές φθορές, συνήθως ως αποτέλεσμα της πρωτοπαθούς εκφυλιστικής οστεοαρθρίτιδας. Πιο σπάνια, η εκφύλιση του αρθρικού χόνδρου επέρχεται συνεπεία προηγούμενου τραυματισμού ή χειρουργικής επέμβασης. Η φθορά, συνήθως, ξεκινάει από μια μικρή περιοχή της άρθρωσης και στην συνέχεια εξαπλώνεται σταδιακά, σε χρονικό διάστημα κάποιων μηνών ή ετών. Τις περισσότερες φορές, οι φθορές αυτές προκαλούν τριβές κατά την κίνηση του γόνατος.

Κατά την διάρκεια αυτής της πορείας εκφύλισης του γόνατος δημιουργούνται οστικές προεξοχές ή αλλιώς οστεόφυτα, που περιορίζουν περισσότερο την κινητικότητα της άρθρωσης.

Ποια είναι τα συμπτώματα που οδηγούν στην πραγματοποίηση της Αρθροπλαστικής γόνατος;

Το κύριο σύμπτωμα είναι ο πόνος στην περιοχή του γόνατος. Στα αρχικά στάδια παρουσιάζεται κατά την διάρκεια φυσικών δραστηριοτήτων, ενώ στα τελικά στάδια της νόσου ο πόνος εμφανίζεται και στη φάση ανάπαυσης του γόνατος, επηρεάζοντας ακόμα και τον νυχτερινό ύπνο του ασθενούς. Τις περισσότερες φορές το γόνατο γίνεται δύσκαμπτο κι η κινητικότητα του περιορίζεται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι ο ασθενής δυσκολεύεται να σταθεί όρθιος, καθώς η άρθρωση δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά. Τέλος, παρουσιάζεται ατροφία του τετρακεφάλου μυός, γεγονός που επιδεινώνει ακόμα περισσότερο τη λειτουργία της άρθρωσης.

Πότε τίθεται η ένδειξη για την πραγματοποίηση της επέμβασης;

Ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός αξιολογεί την συνολική λειτουργική κατάσταση του γόνατος. Παράγοντες που λαμβάνονται σοβαρά υπ’ όψιν είναι η συχνότητα και ένταση του πόνου, η ικανότητα του ασθενούς να ανεβαίνει σκάλες, η απόσταση που μπορεί ο ασθενής να διανύσει βάδην.

Η κλινική εξέταση συνήθως αποκαλύπτει οίδημα, κριγμό, περιορισμό στην κίνηση και συχνά παραμόρφωση του γόνατος.

Η απεικόνιση της άρθρωσης με απλή ακτινογραφία συνήθως αναδεικνύει στένωση των μεσάρθριων διαστημάτων, παρουσία οστεοφύτων και διαταραχή του άξονα του γόνατος. Η διενέργεια μαγνητικής τομογραφίας συνήθως είναι περιττή.

Πώς πραγματοποιείται η επέμβαση της Αρθροπλαστικής γόνατος;

Ο ασθενής συνήθως λαμβάνει περιοχική αναισθησία. Η επέμβαση διενεργείται με χρήση μικρής  τομής στην πρόσθια επιφάνεια του γόνατος. Η χρήση εμφυτευμάτων τελευταίας τεχνολογίας και η καθοδήγηση μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και  ειδικού λογισμικού επιτυγχάνουν

 • Μικρότερο χειρουργικό χρόνο
 • Λιγότερη απώλεια αίματος
 • Μεγάλη ακρίβεια στην τοποθέτηση των προθέσεων

Οι φθαρμένες αρθρικές επιφάνειες αντικαθίστανται από μεταλλικές προθέσεις (εμφυτεύματα) και ανάμεσά τους η τοποθέτηση πολυαιθυλενίου εξασφαλίζει την ομαλή κατανομή των φορτίων και την αρμονική κίνηση της άρθρωσης.

Ποια είναι η διαδικασία μετά την επέμβαση;

Ο ασθενής κινητοποιείται με φυσιοθεραπευτή λίγες ώρες μετά το τέλος της επέμβασης. Η παραμονή στο νοσοκομείο διαρκεί συνήθως τρεις ημέρες. Η χρήση βοηθημάτων  καθίσταται περιττή λίγες ημέρες μετά την επέμβαση. 

Η επιστροφή στις πλήρεις φυσικές δραστηριότητες διαρκεί τρεις με τέσσερις εβδομάδες.

Ποιες είναι οι επιπλοκές που μπορεί να εμφανιστούν κατά την διάρκεια της επέμβασης;

Η μόλυνση είναι η πιο επικίνδυνη επιπλοκή. Οι σύγχρονες μέθοδοι χειρουργικής και αποκατάστασης έχουν εκμηδενίσει τα επεισόδια θρομβώσεων.

Η επιλογή του κατάλληλου Ορθοπαιδικού Χειρουργού που έχει  εμπειρία και γνώση στην επέμβαση της αρθροπλαστικής γόνατος μπορεί να μειώσει την πιθανότητα επιπλοκών.

Για οποιαδήποτε πληροφορία αναφορικά με την αρθοπλαστική γόνατος,  μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον έμπειρο και εξειδικευμένο Ορθοπαιδικό Χειρουργό Πέτρο Μπουντογιάννη για να σας κατευθύνει και να προτείνει την κατάλληλη λύση στο πρόβλημά σας.

 

Το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα αποτελεί την πιο συχνή αιτία μουδιάσματος και πόνου στην περιοχή του καρπού και στα δάχτυλα. Το πρόβλημα δημιουργείται λόγω της πίεσης του μέσου νεύρου κατά την διέλευσή του από το στενό κανάλι που λέγεται καρπιαίος σωλήνας. Όταν πιέζεται το νεύρο αυτό, προκαλείται πόνος και μούδιασμα στην περιοχή του καρπού.

Ποια είναι τα αίτια εμφάνισης του συνδρόμου του καρπιαίου σωλήνα;

Το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα εκδηλώνεται όταν οι τένοντες που βρίσκονται μέσα σ΄αυτό εμφανίσουν οίδημα. Το οίδημα με τη σειρά του στενεύει ακόμα περισσότερο το χώρο του σωλήνα με αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία του μέσου νεύρου. Οι παράγοντες που οδηγούν στην εμφάνιση του συνδρόμου είναι:

 • Η κληρονομικότητα
 • Οι χειρωνακτικές εργασίες
 • Οι ορμονικές διαταραχές, όπως για παράδειγμα η εγκυμοσύνη ή η εμμηνόπαυση
 • Η τρίτη ηλικία
 • Οι παθολογικές νόσοι, όπως για παράδειγμα ο διαβήτης, η αρθρίτιδα κλπ.
 • Τραυματισμοί στην περιοχή του καρπού

Ποια είναι τα συμπτώματα του συνδρόμου του καρπιαίου σωλήνα;

Τα συμπτώματα που εμφανίζονται στο σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα ξεκινούν σταδιακά . Συνήθως, κατά την διάρκεια της ημέρας τα συμπτώματα εμφανίζονται όταν το άτομο απασχολεί για αρκετή ώρα τα χέρια του. Επίσης, κατά τις νυχτερινές ώρες τα συμπτώματα μπορεί να είναι έντονα και να διαταράσσουν τον ύπνο του ασθενή.  Τα συμπτώματα που εμφανίζονται είναι:

 • Μούδιασμα και πόνος στο χέρι.
 • Αίσθημα ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή των δαχτύλων, κυρίως του αντίχειρα, του δείκτη και του μέσου.
 • Αδυναμία στο χέρι, που οδηγεί πολλές φορές να πέφτουν αντικείμενα από το χέρι του πάσχοντα ή δυσκολία στην πραγματοποίηση λεπτών κινήσεων.

Πώς πραγματοποιείται η διάγνωση του συνδρόμου;

Τη διάγνωση την πραγματοποιεί ο Ορθοπαιδικός που εξετάζει κλινικά τον ασθενή. Η κλινική εξέταση περιλαμβάνει τον έλεγχο της αισθητικότητας του χεριού.  Ωστόσο, για την έγκαιρη διάγνωση του συνδρόμου, ο ιατρός θα συστήσει στον ασθενή την πραγματοποίηση παρακλινικής εξέτασης που περιλαμβάνει την εξέταση του ηλεκτρομυογραφήματος.

Πώς αντιμετωπίζεται το σύνδρομο;

Στα αρχικά στάδια της πάθησης, ο ιατρός θα συστήσει στον ασθενή να ακολουθήσει συντηρητική θεραπεία, ώστε να υποχωρήσουν τα συμπτώματα του συνδρόμου. Η συντηρητική θεραπεία περιλαμβάνει την ελάττωση των χειρωνακτικών δραστηριοτήτων  και τη χρήση νάρθηκα κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, ώστε να μην υπάρξει επιδείνωση των συμπτωμάτων.

Σε περιπτώσεις που έχει αποτύχει η συντηρητική θεραπεία, ο ιατρός θα συστήσει τη χειρουργική αντιμετώπιση της πάθησης. Η χειρουργική επέμβαση περιλαμβάνει την απελευθέρωση του μέσου νεύρου με μια μικρή τομή στο μέσο της παλάμης. Ο ασθενής δεν χρειάζεται να νοσηλευτεί και εξέρχεται από την κλινική αμέσως μετά την επέμβαση.

Ποιες είναι οι πιθανές επιπλοκές της επέμβασης;

Οι επιπλοκές που μπορεί να εμφανιστούν στη χειρουργική αντιμετώπιση για το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα είναι ελάχιστες και σπάνιες. Οι πιο συχνές, ωστόσο, είναι:

 • Η εμφάνιση αιματώματος
 • Η μόλυνση
 • Η βλάβη στη περιοχή του νεύρου

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το Σύνδρομο του Καρπιαίου Σωλήνα,  μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον έμπειρο και εξειδικευμένο Ορθοπαιδικό Χειρουργό Πέτρο Μπουντογιάννη για μία ολοκληρωμένη κλινική εξέταση και μία έμπειρη γνώμη.

Πέτρος Μπουντογιάννης

Χειρουργός Ορθοπαιδικός - Στρατιωτικός Ιατρός

Εξειδικευθείς στην Αγγλία στην χειρουργική καταγμάτων της Πυέλου (Λεκάνης)

Κλείστε Ραντεβού

Καλέστε καθημερινά 
09:00 - 21:00 στο τηλέφωνο 211 41 28 732

Αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών
698 35 10 299

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ