Άρθρα

Αθλητικές κακώσεις

Οι ευεργετικές ιδιότητες του αθλητισμού είναι ευρέως διαδεδομένες και η αξία του είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη. Ωστόσο, οι κίνδυνοι που ενέχουν οι αθλητικές δραστηριότητες, αν και υστερούν κατά πολύ σε σχέση με τα οφέλη του αθλητισμού, εξακολουθούν να μην είναι αμελητέοι.   Οι αθλητικές κακώσεις, δηλαδή οι τραυματισμοί που επισυμβαίνουν κατά τη διάρκεια των αθλητικών δραστηριοτήτων, θέτουν τους επαγγελματίες ή μη αθλούμενους σε σημαντικό κίνδυνο.

 

Πρόληψη

Τα παρακάτω βήματα μπορεί να σας βοηθήσουν να προφυλαχθείτε από κατάγματα του ισχίου μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο πτώσεων: 

  • Θωρακίστε το σπίτι σας. Διατηρείτε το σπίτι σας καλά φωτισμένο και χωρίς αντικείμενα που μπορεί να σας κάνουν να σκοντάψετε και να πέσετε. Αποφύγετε τα χαλιά και τα εκτεθειμένα ηλεκτρικά καλώδια. Τοποθετήστε τα έπιπλα σε σημεία που δεν είναι πιθανό να σκοντάψετε σε αυτά. Εξετάστε την πιθανή τοποθέτηση χειρολαβών στο μπάνιο σας, αντιολισθητικών υλικών στα σκαλιά και κουπαστή κατά μήκος της σκάλας.

Θεραπεία - Αποκατάσταση

Η εγχείρηση αποτελεί σχεδόν πάντα τον καλύτερο τρόπο αποκατάστασης ενός κατάγματος του ισχίου. Οι γιατροί δε χρησιμοποιούν συνήθως χειρουργικές τεχνικές, μόνο αν το κάταγμα είναι σταθερό ή αν υπάρχουν άλλοι ιατρικοί λόγοι που κάνουν το χειρουργείο πολύ επικίνδυνο. Το είδος του χειρουργείου εξαρτάται συνήθως από τον τύπο και τη σοβαρότητα του κατάγματος του ισχίου και την ηλικία.

Μπορεί κανείς να σπάσει το ισχίο του σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά το 90% των εισαγωγών στο νοσοκομείο για κατάγματα ισχίου αφορά άτομα άνω των 65 ετών. Η εγχείρηση είναι ο καλύτερος τρόπος για την αποκατάσταση ενός κατάγματος του ισχίου. Καθώς μεγαλώνετε, τα οστά σας χάνουν σιγά σιγά τα μέταλλα (π.χ. ασβέστιο) που έχουν και μειώνεται η πυκνότητα τους.

Πέτρος Μπουντογιάννης

Χειρουργός Ορθοπαιδικός - Στρατιωτικός Ιατρός

Ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός-Τραυματιολόγος Πέτρος Μπουντογιάννης είναι απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) και της Ιατρικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ειδικεύτηκε στην Ορθοπαιδική στο νοσοκομείο ΚΑΤ και σε ιδρύματα της Μεγάλης Βρετανίας (Addenbrookes Hospital, Hinchingbrooke Hospital). Μετά την λήψη του τίτλου της ειδικότητας εξειδικεύτηκε στη Χειρουργική Καταγμάτων της Πυέλου (κατάγματα λεκάνης) στο νοσοκομείο Hull Royal Infirmary της Μεγάλης Βρετανίας.

Επισκεφθείτε το Ιατρείο

Μοσχοπούλου 3, Κατεχάκη 11526, Αθήνα 

Πρόσβαση από το Μετρό (χάρτης)

Κλείστε Ραντεβού

Καλέστε καθημερινά 
09:00 - 21:00 στο τηλέφωνο 211 41 28 732

Αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών
698 35 10 299

   Facebook

   Instagram

   Youtube

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ