Άρθρα

Πρόληψη

Τα παρακάτω βήματα μπορεί να σας βοηθήσουν να προφυλαχθείτε από κατάγματα του ισχίου μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο πτώσεων: 

  • Θωρακίστε το σπίτι σας. Διατηρείτε το σπίτι σας καλά φωτισμένο και χωρίς αντικείμενα που μπορεί να σας κάνουν να σκοντάψετε και να πέσετε. Αποφύγετε τα χαλιά και τα εκτεθειμένα ηλεκτρικά καλώδια. Τοποθετήστε τα έπιπλα σε σημεία που δεν είναι πιθανό να σκοντάψετε σε αυτά. Εξετάστε την πιθανή τοποθέτηση χειρολαβών στο μπάνιο σας, αντιολισθητικών υλικών στα σκαλιά και κουπαστή κατά μήκος της σκάλας.

Θεραπεία - Αποκατάσταση

Η εγχείρηση αποτελεί σχεδόν πάντα τον καλύτερο τρόπο αποκατάστασης ενός κατάγματος του ισχίου. Οι γιατροί δε χρησιμοποιούν συνήθως χειρουργικές τεχνικές, μόνο αν το κάταγμα είναι σταθερό ή αν υπάρχουν άλλοι ιατρικοί λόγοι που κάνουν το χειρουργείο πολύ επικίνδυνο. Το είδος του χειρουργείου εξαρτάται συνήθως από τον τύπο και τη σοβαρότητα του κατάγματος του ισχίου και την ηλικία.

Μπορεί κανείς να σπάσει το ισχίο του σε οποιαδήποτε ηλικία, αλλά το 90% των εισαγωγών στο νοσοκομείο για κατάγματα ισχίου αφορά άτομα άνω των 65 ετών. Η εγχείρηση είναι ο καλύτερος τρόπος για την αποκατάσταση ενός κατάγματος του ισχίου. Καθώς μεγαλώνετε, τα οστά σας χάνουν σιγά σιγά τα μέταλλα (π.χ. ασβέστιο) που έχουν και μειώνεται η πυκνότητα τους.

Πέτρος Μπουντογιάννης

Χειρουργός Ορθοπαιδικός - Στρατιωτικός Ιατρός

Εξειδικευθείς στην Αγγλία στην χειρουργική καταγμάτων της Πυέλου (Λεκάνης)

Κλείστε Ραντεβού

Καλέστε καθημερινά 
09:00 - 21:00 στο τηλέφωνο 211 41 28 732

Αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών
698 35 10 299

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ